Indiase keuken

De gerechten in India verschillen per regio enorm in smaak en presentatie. Veel gerechten worden in een traditionele tandoori oven langzaam bereid. Slowcooking pur sang, maar dan niet als modegril. De gerechten verschillen enorm in smaak, maar een bindende factor in het hele land is dat veel gerechten in de vorm van een curry, als eenpansgerecht worden aangeboden met wat bijgerechten. 

Hieronder vind je een aantal gerechten die ik vaak bereid. Zoals met alle gerechten het geval is… Geen potjes, zakjes, of instant zaken. Alle ingrediënten worden vers bereid, hetgeen ook geldt voor de basis van de curry. Dat proef je!

Tikka Masala met gamba en kip

Geïnspireerd door Sergio Herman. Een prachtige curry op basis van ingekookte tomaten met kruiden zoals kurkuma en andere echte Indiase specerijen die langdurig inkoken. De kippendijen worden, nadat zij gemarineerd zijn, lang gegaard, waarbij het vlees een smeuïge, malse textuur behoudt. Geserveerd met bruine linzen en citroen zesp. Natuurlijk ontbreekt het Naan-bread niet!

Butter Chicken

Veruit één van de bekendste gerechten uit de Indiase keuken. Authentieke butter chicken zoals je deze alleen lokaal kunt eten. De curry is bereid met pure Indiase kruiden zoals kurkuma en andere specerijen.

De kip is lang gegaard in de (tandoori) oven, waardoor het vlees mals en smeuïg is. Een beetje pittig is het wel, maar een hapje Biryani rijst ‘verzacht’ de smaakpapillen. Dit geldt ook voor de raïta. Een mooie, kruidige Indiase yoghurtsaus.