Indonesisch

De De Indonesische keuken kent een grote hoeveelheid kruiden. De meest gebruikte zijn laos, djintan (komijn), djahé, koenjit, ketoembar en sereh. Ook worden veel verse bladeren toegevoegd zoals daun salam, het Indische laurierblad, jeroek poeroet (citroenblad). De basis van veel gerechten wordt gevormd door uien, knoflook, trassie en natuurlijk sambal. 

Ook wordt in veel gerechten santen (kokosmelk) toegevoegd voor een speciale, zachte saus. Ook het bekende ketjap ontbreekt niet. 

Soto ajam

Een overheerlijke Indische kippensoep, welke als voorgerecht, maar ook als maaltijdsoep kan worden gegeten. 

Sambal udang peteh

Heerlijke grote garnalen in een pittige saus met santen en typische Indische peteh bonen.

Ajam ketjap cashew

Een heerlijk Balinees recept. Zacht van smaak. Kinderen noemen het weleens snoepjesvlees omdat het een wat zoetige smaak heeft.