Arabisch

Kenmerkend in deze keuken zijn kleine gerechten, ook wel mezze genoemd. Dit is de Arabische tegenhanger van Italiaanse antipasti. Mezze zijn kleine lekkernijen die in verschillende kommen en schaaltjes op tafel worden gezet, die zowel als voor- of hoofdgerecht kunnen dienen. Veel gebruikte ingrediënten zijn kikkererwten, aubergine, yoghurt, olijven en peulvruchten.

Tabouleh

Een echt Arabisch gerecht is tabouleh. De basis bestaat uit bulgur en couscous, daarbij komen peterselie, tomaten, komkommer en feta. Deze zomerse salade is vooral populair vanwege de frisse smaken van citroen en munt.

Hummus

Een heel veelzijdige dipsaus uit de Arabische keuken: hummus. Het is dan ook geen wonder dat er in onder andere in New York, Berlijn en Amsterdam al hummus restaurants zijn geopend. Op de menukaart staan verschillende varianten van dit smeersel. Het klassieke recept voor hummus bestaat uit kikkererwten, sesampasta, olijfolie, citroensap, knoflook, komijn en zout, maar de precieze smaken verschillen per regio. En dat maakt deze dip steeds weer verrassend.

Falafel

Falafel behoort tot een van de populairste Arabische gerechten. De gefrituurde balletjes van bonen, kikkererwten, kruiden en specerijen staan bekend in deze eetcultuur. In de verschillende landen van herkomst drukt iedere kok natuurlijk zijn eigen stempel op de smakelijke balletjes. Voor falafel worden uitsluitend verse ingrediënten gebruikt, waardoor het extra vitaminen bevat.