Thaise keuken

In Thailand is een bekend gezegde dat de ene helft van de bevolking leeft om de andere helft te voeden. Daarom tref je ook op elke hoek van elke straat kleine, rommelige eettentjes. Ik heb in vaak op een plastic stoeltje de lekkerste maaltjes gegeten. Voor je neus wordt het eten op hoog vuur gewokt. De geur van vissaus in een hete wok (wat niet heel lekker ruikt) vergeet ik nooit meer. Het geeft samen met andere echte Thaise kruiden zoals lemon grass en Thaise basilicum de echte authentieke smaak. Vers, gezond en … pittig!

Hieronder vind je een aantal gerechten die ik graag voor je zal bereiden. 

Tom Kha Kai

Een echte Thaise kippensoep waarbij van de kip in minimaal één nacht een krachtige bouillon getrokken is. De soep kenmerkt zich tevens door toevoeging van mooie shi-take paddestoelen. Een uitgekiende balans van Thaise kruiden, kokosmelk met een klein pitje.  Vanaf 4 personen.

Thai Green Soup

Een vegetarische vitaminen-boost! Verse broccoli, koriander en spinazie zijn de hoofdbestanddelen van de soep. Verzacht met pure kokosmelk en op smaak gebracht met green curry en natuurlijk met een Thais pitje als nabrander.  

 

Pad Thai

Verse roer gebakken noedels met kip of garnalen en gemalen pinda’s of cashew noten.  De typische Thaise bite wordt gevormd door een gebalanceerde verhouding van sjalotjes, bruine suiker, tamarinde, knoflook, rode peper, bosui en natuurlijk vissaus.

Afgemaakt met Thaise basilicum en limoen is het een feestje op je bord!

Chicken Khao Soi

De wieg van deze heerlijke Thaise curry staat in Chiang Mai, het noorden van Thailand. 

 

Thai Green Curry

Authentiek Thais kipgerecht in groene curry. De groene kleur ontstaat voornamelijk door de toevoeging van Thaise basilicum. Dit gerecht is vrij pittig, maar de vlammen vliegen niet uit je oren. Een heerlijke, uitgekiende smaak. Het gerecht wordt natuurlijk begeleid met witte Thaise rijst.